Bent Bo Christiansen Normal Bent Bo Christiansen 2 28 2005-06-27T17:59:00Z 2005-06-27T17:59:00Z 1 . 1 1 9.2812

Parabol TV - deling af signal til flere værelser i huset 

 

Spørgsmålet om deling af signalet fra en parabol er et af de oftest forekommende spørgsmål. 

Mange ønsker at dele et signal fra parabolen rundt til flere TV i huset. Nogle er tilfredse med at man kun sender en parabol kanal rundt, andre ønsker at alle parabol kanaler skal være til rådighed på samtlige TV apparater.

 

Lad os med det samme slå fast at alle parabolkanaler ikke kan sendes rundt samtidigt til alle TV apparater medmindre man råder over en parabolmodtager til hver kanal man ønsker at sende rundt !.  Hvorfor nu ikke det ?

 

En parabolmodtager er en tuner, lidt ligesom dit TV eller din radio. Tuneren i dit TV kan kun indstilles på en kanal ad gangen og vil vise denne kanal og kun denne kanal. Der skal altså anvendes en parabol modtager til hver kanal.

 

OBS - Betalings TV!

 

Vær opmærksom på at udbydere kræver ét abonnement eller ekstra betaling for hver modtager, også selvom det er indenfor samme husstand, hvilket kan blive bekosteligt. Anderledes er det derimod med de mange gratis TV og radiokanaler, her er der selvsagt ingen ekstra omkostninger.

 

 

To former for deling af signal fra parabol / parabolmodtageren. 

 

Der findes grundlæggende to former for deling af signalet fra en parabol. Man kan :

 

A. Dele signalet fra én kanal ud til flere TV i huset. Signalet sendes fra parabolmodtageren. Alle TV i huset vil altså kunne modtage den kanal som parabolmodtageren står på. Har parabolmodtageren kun en Scart-tilslutning og ikke en RF / Antenneudgang skal der bruges en modulator. Er der tale om længere kabeltræk anbefales endvidere en forstærker.

 

B. Dele signalet ved parabolen eller i en multiswitch og sende signalet videre til flere selvstændige parabolmodtagere i hvert rum. De enkelte parabol modtagere vil kunne virke uafhængigt. Man kan altså se en kanal i stuen og en anden i et værelse. Hvis det drejer sig om at dele signalet fra en satposition til 2 modtagere skal man anskaffe:

 

- en Twin LNB enheder, eks. Invacom Twin LNB 

- to digitalmodtagere

 

Skal man ud til flere brugere kan man overveje et multiswitchanlæg. Multiswitche kan leveres i mange typer, afhængigt af antallet af brugere og antallet af satpositioner. Multiswitche kræver at man anvender en special LNB type, typisk benævnt som en "Quattro". Et eksempel på en quattro LNB fra Invacom kan findes ved at klikke her.

 

 

 

Klik her for at læse mere og besøge vor online butik  Þ

 

© www.tektronic.dk - parabol teknik.